eduroam Visitor Access


Bij een instelling lopen niet alleen medewerkers en studenten rond. Er zijn ook bezoekers uit het bedrijfsleven of bezoekers van een open dag. Met eduroam Visitor Access krijgen zij de mogelijkheid om tijdens hun bezoek makkelijk en veilig eduroam te gebruiken.
 
Met eduroam Visitor Access kunnen instellingen tijdelijke eduroam-accounts aanmaken voor bezoekers om tijdelijk toegang te geven tot het eduroam-netwerk op de campus. Een instelling die eduroam Visitor Access gebruikt, kan bepalen welke eigen medewerkers hun bezoekers zo’n tijdelijk eduroam-account kunnen verstrekken, maar ook het aantal tijdelijke bezoekersaccounts dat is toegestaan of de maximale tijdsduur van een tijdelijk account.
 
Toegang tot eduroam Visitor Access

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen kunnen eduroam Visitor Access afnemen via SURF of Kennisnet als aanvullende dienst. Inloggen verloopt via SURFconext of Entree. Hierdoor kunnen medewerkers van onderwijsinstellingen inloggen met bestaande (persoonlijke) inloggegevens van de instelling om toegang te krijgen tot deze dienst. 

   
eduroam Visitor Access
https://eva.eduroam.nl

 

Meerdere gebruiksscenario's

eduroam Visitor Access kunt u op verschillende manieren gebruiken binnen uw instelling, afhankelijk van de gelegenheid of het aantal bezoekers: 

  1. Afzonderlijke gebruikers aanmaken
    Een medewerker maakt tijdelijke eduroam-gebruikersaccounts aan en voert de gebruikersgegevens in in het systeem. Dit gebruik van eduroam Visitor Access is zinvol als de bezoeker van tevoren bekend is. Bijvoorbeeld: een medewerker krijgt iemand op bezoek en geeft dit van tevoren aan. Of er is een bijeenkomst waarvan de bezoekerslijst vooraf bekend is. Gebruikers kunnen ook via een (extern) batchbestand worden Ingevoerd.
  2. Groep onbekende gebruikers aanmaken
    Een medewerker maakt een groep gebruikersaccounts aan, zonder vooraf de gebruikersgegevens in te vullen. Die worden pas aan de accounts gekoppeld wanneer ze bekend zijn. Dit gebruik is handig wanneer er bijvoorbeeld een congres is en er komen op de dag zelf nog mensen die zich niet aangemeld hadden.
  3. Self-servicetoegang via sms
    Een bezoeker komt binnen en krijgt de instructie dat hij een sms kan sturen met een code erin. Als antwoord krijgt hij een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee hij die dag eduroam kan gebruiken. Voordeel hiervan is dat het aantal administratieve handelingen voor de instelling bijna nul is. Bij deze variant kan tijdelijke eduroam-toegang voor 1 of meer dagen verleend worden.

 

Aanvragen

Wilt uw onderwijs- of onderzoeksinstelling gebruik maken van eduroam Visitor Access of wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op via eva@eduroam.nl.